Advarsel mod Fair Guide m.fl.

Vi har tidligere oplevet, at vore udstillere bliver kontaktet af forskellige firmaer omkring optagelse i diverse messeguider. Nogle af dem vi tidligere er stødt på er:

• Det østrigske firma Fair Guide, som via firmaet Construct Data Verlag AG driver internetportalen fairguide.com
• Det mexicanske firma Commercial Online Manuals S de RL de CV, som via firmaet Expo-Guide, Tyskland driver websitet expo-guide.com
• Det uruguayanske firma International Fairs Directory – MULPOR Company S.A. inter-fairs.com

Disse sender med jævne mellemrum skriftlige tilbud om optagelse/annoncering på deres internetportal til udstillere, som har deltaget på messer eller udstillinger i OCC. Udstillernes navne har firmaet fået uden vores viden eller samtykke og har dermed uretmæssigt kopieret fra OCC’s / VVS-messens hjemmeside – og tilbuddene kan oven i købet være udformede, så de kan give det misvisende indtryk, at OCC/VVS-messen samarbejder med de pågældende firmaer.

Intet samarbejde med Fair Guide, Expo-Guide eller Event Fair

Vi vil gerne understrege, at OCC absolut ikke har nogen form for samarbejde med ovenstående guider. Vi har aldrig leveret udstillernavne/-lister til dem, og vi tager på det skarpeste afstand fra firmaernes metoder. Ved underskrift på en aftale med Fair Guide, Expo-Guide eller Event Fair binder man sig til at betale op mod 20.000 kroner for 3 års optagelse på internetportalerne. Det er naturligvis op til den enkelte at vurdere, om man ønsker denne ydelse – vi synes bestemt ikke, den er pengene værd.

Metoden, Fair Guide og andre bruger, er at man lokkes til at ændre en fejl eller opdatere adresse og/eller firmanavn, og på den måde får sat sin underskrift.

Vores opfordring er således at være på vagt overfor sådanne henvendelser.

Bemærk at også andre virksomheder anvender et koncept, der til forveksling minder om ovennævnte guider, fx EU Company Directory, World Business Guide m.fl.