VVS’23 er fyldt med grønne løsninger

26-05-2023

Energioptimering og den grønne omstilling er to højdespringere på årets VVS-messe i Odense Congress Center. Hos udstillerne er det især intelligente varmepumper, fjernvarmeunits, vandbesparelse og blødgøringssystemer, der vises frem som nyheder for de tusinde besøgende.

Da dørene åbnede til VVS’23 kunne de besøgende gå på opdagelse hos de flere end 180 udstillere til årets messe. På de imponerende stande i de fire haller var der rig mulighed for at se nyheder.

En helt udsolgt VVS-messe har sikret et stort udvalg for de besøgende lige fra produktnyheder til digitale løsninger og helt ny viden. Energioptimering og den grønne omstilling er to af de helt store emner på årets VVS-messe, og det ses tydeligt i antallet af varmepumper, fjernvarmeunits og vandbehandlingsanlæg.

Fra den seneste branche-messe i 2021 er det især varmepumperne, der har været i rivende udvikling. Til VVS’23 kan de besøgende nu opleve både fjernevarmeunits og varmepumper i helt nye og opgraderede versioner.

– Tendensen på VVS’23 er klar. Vi fortsætter med varmepumper, de er nu blevet intelligente, det vil sige, de tager højde for elpriser, og de tager højde for vejrdata. Vi så også varmepumper til VVS’21, men det er nu, det for alvor rykker, siger medarrangør og direktør for VELTEK, Per Rømer Kofod.

Det bekræftes af Vølund Varmeteknik, hvor varmepumperne især er i fokus til årets messe:

– Vi har valgt at tage et bredt udsnit af vores varmepumper med, hvor vi har fokus på det intelligente i vores varmepumper og har mulighed for at have det her smart price adaption, hvor vores varmepumper, hvis man beder den om det, kan gå ind og kigge på Nord Pools priser, enten i DK1 eller i DK2, og så kan den simpelthen justere sit behov efter det, så varmepumpen kører, når det er billigst, siger Per Thomsen, teknisk chef hos Vølund Varmeteknik.

Også hos Gastech-Energi har man fokus på de intelligente varmepumper på standen til VVS’23:

– Vi har jo fået fokus på det intelligente, fordi energipriserne her i efteråret har været stigende og faldende, stigende og faldende. Og hvordan finder vi løsninger på det? Det gør vi ved at lave nogle intelligente varmepumper, som selv kan gå ind og kigge på elpriserne, og så kan vi jo så få varmepumperne til at køre op og ned i hastighed afhængigt af, hvad strømmen egentlig koster. Integration også – altså integration med solceller er også noget, der virkelig er oppe i tiden, så vi kan få varmepumperne til også at kunne producere noget, når en kunde har et solcelleanlæg og får produceret noget gratis strøm, siger Jacob Juul Andersen, Kommerciel Produktchef.

Vandbesparelse og blødgøringssystemer
Et andet stort fokusområde på årets VVS-messe er på vandområdet. Her har udstillerne i år især fokus på vandbesparelse, som f.eks. ses på de mange løsninger, der sikrer lavere gennemløb af vand. Samtidig har udstillerne også løsninger med, der kan fjerne de sundhedsskadelige stoffer fra vandet som f.eks. Legionella og PFAS-stoffer.

En af de udstillere, som har et særligt fokus på vandbesparelse både for private og i det offentlige, er udstilleren Neoperl:

– Blandt andet har vi en del inden for vandspareprodukter, og det er jo meget oppe i tiden med hensyn til energipriser og stigende priser på forskellige ting, og der har vi en meget god løsning til, at man på en simpel måde kan spare vand – det kan være i privaten, det kan være i det offentlige, det kan være forskellige steder – ved at skifte nogle af indsatserne, som man bruger i armaturerne, siger Klaus Husted, direktør for Neoperls danske afdeling.

Til årets VVS-messe kan de besøgende også se mange blødgøringssystemer blandt udstillerne. Her er det især fordelene ved systemerne, som fremhæves på standene. Det er eksempelvis reduktion af kalkbelægninger, muligheden for at passe på de tekniske installationer og for at reducere kemikalieforbruget i forbindelse med rengøring.

Book din stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand

 

 

Book din stand til VVS’25! Når formularen er udfyldt og sendt, bliver du kontaktet af Odense Congress Center med et konkret tilbud på en stand til VVS’25.

Kontakt venligst salgskonsulent Susanne T. Jensen, hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere information.

Tlf.: 29 37 45 49
E-mail: stj@occ.dk