Fagligt Forum: Daglige fagtekniske indlæg

30-09-2021

Til årets VVS-messe præsenterer vi et helt nyt tiltag: Fagligt Forum. Her kan besøgende opleve daglige fagtekniske indlæg af kort varighed, hvor der sættes fokus på de vigtigste områder i branchen netop nu.

Fagligt Forum afholdes på scenen i hal D med korte indlæg om fagtekniske emner, som er oppe i tiden og har stor relevans for VVS-branchen. Indlægsholderne er myndigheder, organisationer og vidensinstitutioner. Der er fri adgang for tilhørere.

Tirsdag den 12. oktober:

Kl. 13.00-13.40: ”Støj fra varmepumper – sådan forebygger du problemer”
v/Troels Hartung/TEKNIQ Arbejdsgiverne

Salget af varmepumper stiger kraftigt i disse år og forventes at ramme ca. 30.000 stk. inden for få år. Allerede i dag er luft/vand varmepumper og jordvarme ved at fortrænge gaskedlerne som den mest solgte opvarmningsform uden for fjernvarmeområder. Med den stadigt større udbredelse af varmepumper i de danske parcelhuskvarterer stiger risikoen for støjgener. Derfor er det vigtigt, at installatører og montører rådgiver deres kunden korrekt om hvilken model, der er det bedste valg, og hvor på matriklen varmepumpen bør installeres. Under indlægget fremhæves nogle af de hyppige årsager til fejl, og der gives gode råd til at sikre en installation, som gør både kunderne og deres naboer tilfredse.


Onsdag den 13. oktober: (To identiske indlæg på dagen á 40 minutter)

Kl. 11 og kl. 13: Har din elinstallatør styr på elinstallationen til varmepumper?”
v/Steen Søgaard/Sikkerhedsstyrelsen

Der installeres tusindvis af varmepumper over det ganske land. Kunden har krav på en lovlig installation, men er der fuldstændig styr på, om elinstallationen stadig er sikker efter tilslutning af en varmepumpe.

Få svar disse spørgsmål vedrørende varmepumper:

  • Hvilken RCD (fejlstrømsafbryder) der skal vælges?
  • Skal der installeres en sikkerhedsafbryder?
  • Skal der laves overspændingsbeskyttelse?
  • Kan elinstationen bære den ekstra belastning – og hvordan skal belastningen fordeles?
    • Kan den eksisterende tavle bare udvides efter devisen, hvis der er fysisk plads, så der også elektrisk plads?

Kl. 14.00: Stand-up fra Geberit

 

Torsdag den 14. oktober:

Kl. 11.00-11.40: ”Ny håndbog for funktionsafprøvning af bygningsinstallationer”
v/Claus Martin Hvenegaard/Teknologisk Institut

Med udgangspunkt i Bygningsreglementets vejledninger og Teknologisk Instituts viden og erfaringer på området, er der udviklet en håndbog i funktionsafprøvning. Håndbogen har til formål at vejlede bygherrer, entreprenører og rådgivere i, hvordan der kan udføres funktionsafprøvninger, så eventuelle krav i Bygningsreglementet (BR18) er opfyldt. Håndbogen indeholder testprocedurer med tilhørende registreringsskemaer for alle typer anlæg, hvor der stilles krav om funktionsafprøvning, – dog undtagen biomassekedler og solvarmeanlæg.

Kl. 13.00 – 13-40: ”Sådan undgås Legionella i bygningens brugsvands-installation”
v/Kristian Kærsgaard Hansen/Teknologisk Institut

Det er kendt at Legionellabakterien kan være dødelig for os mennesker. Et sted vi ikke ønsker at støde på Legionella er i bygningers brugsvandsinstallation, hvor bakterien ellers kan trives, hvis de rette vækstbetingelser er til stede for bakterien. Hvad siger Bygningsreglementet, og hvilke krav stilles til udformningen af brugsvandsinstallationer? Hvordan opretholdes den korrekte vandtemperatur, så Legionella undgås, og hvilke tiltag er nødvendige, hvis uheldet er ude, og der er konstateret Legionella i en brusvandsinstallation?

Book din stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand

 

 

Book din stand til VVS’25! Når formularen er udfyldt og sendt, bliver du kontaktet af Odense Congress Center med et konkret tilbud på en stand til VVS’25.

Kontakt venligst salgskonsulent Susanne T. Jensen, hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere information.

Tlf.: 29 37 45 49
E-mail: stj@occ.dk