VVS-messen højner det faglige niveau i branchen

07-05-2019

Det er vigtigt at holde sig opdateret på den branche, man arbejder i. Det understreger direktøren for VELTEK, som fremhæver en række gode grunde til at både udstillere og besøgende bør komme på VVS’19 d. 8 – 10. maj i Odense Congress Center.

Per Rømer Kofod er administrerende direktør i VELTEK, der er Danmarks største tekniske brancheforening. Brancheforeningens medlemmer omsætter årligt for over 27 milliarder kroner tekniske installationer i Danmark alene, og ifølge Per Rømer Kofod er VVS-messen vigtig i forhold til at varetage medlemmernes interesser.

-Det er i vores medlemmers interesse at komme ud og fortælle om deres produkter. Derfor er det helt naturligt for os, at vi skaber de her messer, så vores medlemmer har et grundlag for at få adgang til deres kunder, siger han.

Et andet vægtigt argument for, at VELTEK er medarrangør på VVS-messen, er, at den er med til at højne det faglige niveau i branchen.

-Det er typisk de nyeste teknologier, der bliver vist frem på messer. Udstillerne kommer sjældent med produkter, der er på vej ud – der er masser af nyheder. Så ved at tage på messe kan du få et indtryk af, hvor branchen er lige nu, siger Per Rømer Kofod.

Derfor mener han, at den ene dag hvert andet år, du trækker ud af kalenderen for at gå på messe, er rigtig godt givet ud. Omvendt kan der også være meget at gå glip af, hvis man misser messen et år, for så går der pludselig fire år mellem input om den nyeste teknologi.

-Selvfølgelig kan du finde information på internettet, men der får du kun det, du søger efter. På en messe kan du bevæge dig rundt og pludselig stå overfor noget, du slet ikke kunne have forestillet dig. Du har måske ikke engang gjort dig tanker om, at branchen bevæger sig i den retning, siger han.

Det giver ofte nogle aha-oplevelser, hvor du støder på noget interessant, mener Per Rømer Kofod. Måske passer det lige ind i din forretning, og måske gemmer du det i baghovedet, men kan pludselig en dag bruge det til at løse en opgave for en kunde.

-I dag er det vigtigt, at du som specialist ved mere end din kunde. Hvis kunden kommer med et ønske, som de måske ikke rigtig kan sætte ord på, er det din opgave at gøre det til virkelighed. Det kan kun lade sig gøre, hvis du ved, hvilke produkter og teknologier, der eksisterer,« siger Per Rømer Kofod og giver et eksempel:

-Forestil dig en installatør, der ikke var på messen i 2017. Altså er installatørens sidste nye inspiration fra messen i 2015. Dengang var teknologi som IOT (internet of things) stort set ikke eksisterende, og jeg tør godt love, at vi kommer til at se IOT-teknologi i alle mulige produkter på årets messe, siger han.

Viden giver konkurrencefordel
Der er en reel risiko for at sakke agterud i forhold til udviklingen og miste konkurrencekraft, hvis ikke man løbende opdaterer sin viden.

-Når du bevæger sig rundt fra den ene stand til den anden på messen, kan du se, hvilken retning udviklingen bevæger sig i, og det fortæller dig også, hvor du skal positionere din installationsforretning fremadrettet, siger han.

I årenes løb er der sket en stor udvikling i hvilke produkter, der bliver vist frem på messen.

– Udviklingen har altid været tilstede i den her branche, og der er altid kommet noget nyt, men som alt andet i verden, så går udviklingen hurtigere og hurtigere. Det er et af de virkelig gode argumenter for at tage på messe, siger Per Rømer Kofod, der sammenligner udviklingen med biler og mobiltelefoner, der er blevet langt mere avancerede på meget kort tid.

Stort set alle produkter er digitale i dag, og han tror, at vi på årets messe vil se en lang række produkter, der kommunikerer direkte med forbrugeren.

-Du vil kunne overvåge og styre produkterne direkte fra din smartphone eller tablet, siger han.

En anden ny udvikling, han tror for alvor vil gøre sit indtog på årets messe er ‘remote service’, der giver mulighed for at overvåge installationer uden at være tilstede fysisk, fordi ting i dag er koblet op på nettet. Det kan for eksempel være en varmefordelingscentral, et ventilationsanlæg eller en varmepumpe, og det åbner mulighed for en ny type servicevirksomhed, der kan agere langt mere uafhængigt.

 

Book din stand

Book din stand

Firmaoplysninger

Kontaktperson

Messestand

 

 

Book din stand til VVS’23! Når formularen er udfyldt og sendt, bliver du kontaktet af Odense Congress Center med et konkret tilbud på en stand til VVS’23.

Kontakt venligst salgskonsulent Susanne T. Jensen, hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere information.

Tlf.: 29 37 45 49
E-mail: stj@occ.dk